søndag den 2. juni 2013

Så starter man i 1. klasse igen

af Karen


Så er opgaven skrevet og sent afsted. Undervejs blev det til læring om netværksmennesket og de nye, eller måske gamle færdigheder, der skal sætte ind i nye sammenhæng.

Som pædagog kender vi jo godt til at reflektere og have indsigt på forskellige områder, og færdigheder omkring bruger niveau i tekst behandling har vi da også. Men når det gælde om at udforske internettes muligheder, er det som at spørge en fireårige om hvad det gerne vil lave i sommerferien og det svare Legoland, for det er det, barnet kender til.

Vi kender en smule til apps, spil og måske youtube, men der er så meget andet at prøve og udnytte i det pædagogiske arbejde. Når det går op for en, så må man erkende rigtigheden af at man må kravle før man kan gå. Ikke fordi man ikke bare kan springe ud i det - det gør mange jo i det daglige, men mere fordi man som professionel pædagog, må forholde sig til mediet og gøre sig nogle overvejelser om, hvad der egentlig er pædagogens opgave i forhold til digitale medier.

Ak ja jeg har lyst til at løse komplicerede ligninger og men må starte med 1+1. Jeg har lyst til at lave film, tegnefilm og sample musik, men har lært at scanne, konvertere fra PDF fil til word og fra Word til PDF.
Men jeg tror på sagen.....i øvrigt ved jeg jo allerede hvordan man laver film, blog, tegneserie, QR koder og indlejre Youtube klip  :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar